Sponsorbørn

Pr. d.d den 27.6. 2014 har vi fået brev og foto af vores nye fadderbarn, som vi har fået gennem Bygenskole, der arbejder i Guatemala. 

Vores fadderbarn er Fabiola Nicol de los Ángeles Álvares Barrios,
Født 19.6.2006.

Februar 2017 har vi igen fået brev fra Fabiola.
Hun skriver, at hun klarer sig så godt i skolen,
at hun "dette år var den elev med den højeste karakter",
så hun fik lov til at holde skolens flag ved afslutningen.

Nedennævnte oplysninger om Fabiola og hendes famile er sendt af koordinator Silke Mechlenburg fra Bygenskole.dk.

Fabiola bor sammen med sin mor, Thelma, og har 5 søskende: Joselyn Milagro (storesøster), Cristian Antoni (storebror), Heidi Yazmín (storesøster), Javier Estuardo (storebror) og Gustavo Alexander (lillebror). Fabiolas far, José Gustavo, arbejder for tiden i USA for at kunne sende penge hjem til familien. Familien har det svært, da de måtte tage lån, for at faren kunne komme over grænsen. Der er mange bekymringer forbundet med immigration, bl.a. fordi det er farligt at krydse grænsen. Lige nu lever familien primært af overskuddet fra salget af tortillas, som Thelma står for.

Fabiolas mor, Thelma, gik i skole indtil 5. klasse, men der var ikke penge til, at hun kunne fortsætte. Hun gik ud af skolen og giftede sig som 15-årig med José Gustavo. Thelma kunne imidlertid godt lide at gå i skole og begyndte for nogle år siden i weekendskole (voksenuddannelse) ved siden af sit arbejde og sin familie. I år bliver hun færdig med 9. klasse. Det er meget vigtigt for både hende og hendes mand, at deres børn kommer i skole og får en uddannelse. Thelma er derfor dybt taknemmelig for vores hjælp, da det er dyrt at sende børn i skole for en familie med få økonomiske midler.

Familien er Quiché-indianere og tilhører den katolske tro.

Fabiola sender også julebreve, tegninger mv., og hendes skolekarakterer er vedlagt

 

Vores tidligere sponsorbørn - begge piger - kommer fra Sri Lanka, og disse fadderskaber blev etableret gennem Terre des Hommes, Danmark.

Begge piger har gennemført skolegang/uddannelse vha Nugegoda projektet, ledet af Attorney Projekt Direktor, Michael Gunasekera, der i 2013 havde 49 børn tilknyttet projektet.

Vort seneste sponsorbarn, Vinitha Priyaarshani, er netop fyndt 18 år og har således forladt projektet i sommeren 2013.
Inden da nåede hun at deltage i den årlige projekttur. Efter fælles beslutning mellem børnene tog de alle på tur til Yala National Park, hvor de besøgte både nationale parker og templer. Turen strakte sig over to dage og var en stor oplevelse for børnene, der havde alle deres søskende - men ingen forældre - med på turen.